BF3 Server not filling

Discussion in 'Battlefield 4 - i3D.net Community Ranked servers' started by xommul, Oct 29, 2011.

  1. xommul

    xommul New Member

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    We have had 14 clan members on the server for over 3 hours and not a single member of public has joined.

    What can be the problem?

    Pls help/
     
  2. Leg3nd

    Leg3nd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    13,997
    Likes Received:
    32
    Are you sure your server is into the server list?
     
  3. Venidos

    Venidos New Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    How many slots your server has? If it's conquest then id say that most of the ppl are looking for a 64slot server and as Rush 32slot server.
     
  4. xommul

    xommul New Member

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    well we had it going n 64 conq for a few hours, with our own members we had 14 people and no public joined at all.
     
  5. reinthefox

    reinthefox New Member

    Joined:
    Apr 23, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Same problem here, 10 clan members online and no public who joined.server is visable on the list.
    I will try again today and update here if thinks change.
     
  6. Ramon 123

    Ramon 123 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Messages:
    16,985
    Likes Received:
    30
    Matchmaking is more or less random, at times you can get unlucky like the both of you probably were. Keep in mind that there are currently A LOT of servers online. Much more than there are needed. So at times you might have a bad day where people are simply matchmade into other servers. Having people playing on the server is the best way to get it picked up by matchmaking though.
     
  7. messy

    messy New Member

    Joined:
    Sep 7, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    only yesterday mine filled up from 0 to neally full. its just luck at the end of the day :}
     
  8. Monkston

    Monkston New Member

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I've noticed the following whilst messing around:

    - make sure your startup.txt config adheres strictly to the Quickmatch requirements set out in the admin docs.

    - Quickmatch hates an empty server. I can usually seed an empty 64 by just parking myself on it for 5 minutes and it'll fill up.

    - don't take Conquest out of the map rotation. It's either a stealth requirement of Quickmatch, or still just obscenely popular and people are filtering on it. I removed it from the map rotation Thurs night as it was lagging a bit, and the server was dead until I put it back the next day (when it magically filled in minutes).
     
  9. Ramon 123

    Ramon 123 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Messages:
    16,985
    Likes Received:
    30
    Conquest is unrelated to the quickmatch setting. Currently everyone is trying to get into the big conquest servers though. They're much more popular than Rush or any of the other game modes :)
     
  10. Schniposa

    Schniposa New Member

    Joined:
    Sep 24, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Conquest = Battlefield = Full Server :)
     
  11. reinthefox

    reinthefox New Member

    Joined:
    Apr 23, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    UPDATE, We changed the maps to the bigger Conquest maps with vehicals and we had visitors :lol: so its working
     
  12. cruise252

    cruise252 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Our 32slot conquest server has not had a single visitor since it was online since the release of the game.
    We have tried everything and allways try to populate it with 8-10 of my friends.
    Something must be wrong here..

    If anyone can give there config that is coming from a conquest server and has ppl joining daily that would be great.

    Our Server : Link

    Thx in advance,
    Cruise
     
  13. LesRipouX

    LesRipouX New Member

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Same here cannot lunch our server.

    tried to restore our startup.txt but it does not work (invalid request)

    can someone provides the defaut startup.txt files here.
     
  14. Schniposa

    Schniposa New Member

    Joined:
    Sep 24, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    #Battlefield 3 Config File by i3D.net
    #Any line starting with # is a comment and will not be read by the game server. You can use this feature to return certain settings to default without removing the command

    completely.

    ###########################
    # Server Setup variables below #
    ###########################

    #Set Server name (between quotes)
    vars.serverName "SERVERNAME"

    #Set max player count (can only go below the number that you ordered)
    vars.maxPlayerCount 32

    #Set Admin Password
    admin.password XXXXXXXXX

    #Set Server Password (no password when commented or left empty)
    vars.gamePassword

    #Activate/Deactivate punkbuster (true/false)
    vars.punkBuster true

    #Activate/Deactivate auto balance
    vars.autoBalance true

    #Set the number of players needed to start a game (default: 8)
    vars.roundStartPlayerCount 2

    #Set the number of players needed in game before it resets to pre-round
    vars.roundRestartPlayerCount 1

    ################################
    # Variables affecting gameplay below #
    ################################

    Activate/Deactivate killcam
    vars.killCam false

    #Activate/Deactivate Friendly Fire
    vars.friendlyFire true

    #Activate/Deactivate Health Regeneration
    vars.regenerateHealth false

    #Activate/Deactivate Minimap
    vars.miniMap true

    #Activate/Deactivate HUD
    vars.hud false

    #Activate/Deactivate crosshair
    vars.crossHair false

    #Activate/Deactivate 3d Spotting
    vars.3dSpotting false

    #Activate/Deactivate minimap spotting
    vars.miniMapSpotting true

    #Activate/Deactivate Nametags
    vars.nameTag false

    #Activate/Deactivate 3rd person vehicle Camera
    vars.3pCam false

    #Activate/Deactivate vehicles
    vars.vehicleSpawnAllowed true

    vars.onlySquadLeaderSpawn true

    vars.soldierHealth 60

    ###################################
    # Variables involving player control below #
    ###################################

    #number of teamkills allowed before kick
    vars.teamKillCountForKick 5

    #Max kills a player can make before being kicked (counter-cheating)
    vars.teamKillValueForKick 150

    #Number of team kill kicks that will lead to a permaban
    vars.teamKillKickForBan 5

    #Set idle time before getting kicked
    vars.noInteractivityTimeoutTIme 800

    #Set whether an idle kick should also give a round ban
    vars.noInteractivityRoundBan false
     
  15. cruise252

    cruise252 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thats the default one isnt it?
    Is that from a working, people joining server?
     
  16. messy

    messy New Member

    Joined:
    Sep 7, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    thats not the default one , thats a hardcore config
     
  17. Monkston

    Monkston New Member

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    This is from a 64 player conquest that's currently filling everyday. It's the default plus the rest of the required vars for Quickmatch qualification. I suspect they don't need to be defined, but I slapped them in anyway :)
    This is the default:

    Edit: forgot to add, I also changed the maplist order so when the server crashes, it defaults to Caspian.
     
  18. viperous

    viperous New Member

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    We have this same issue with our server. Nobody joins even if I have 8 clan members in it. It's a 32 slot server on large conquest. Tried copy/pasting the config from above which you say works on your 64 man server but still no joy. Here and there we get 1 or 2 visitors but never been above 8 or 9 players.

    I dont think quick match is sending anyone our way at all and my server does not appear in the server list unless I specifically search for the name.

    This is very annoying having spent a lot of money on a server that wont fill up.

    Any ideas
     
  19. cruise252

    cruise252 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    ² that...
     
  20. ByronFortescue

    ByronFortescue New Member

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    3d that..

    Have tried all kinds of settings and reverted back to the quickmatch settings, but no one joins and the server won't show up in the list either (even when looking for empty servers it isn't there).
     

Share This Page

Loading...