Continue stroom op usb

Discussion in 'Hardware' started by Zaino, Nov 23, 2008.

  1. Zaino

    Zaino New Member

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    373
    Likes Received:
    1
    Hallo,
    Is het normaal dat er continue stroom op mijn usb poorten staat? zelfs al staat de pc zelf uit...
    Mijn muis bv geeft licht met led lampjes en met mijn vorige pc als ik de pc afsloot gingen die lampjes ook gewoon uit.

    Bij deze pc blijven de lampjes verlicht, ook al staat de pc uit dus eigenlijk staat er continue stroom op de usb poorten. heb ook een ontvanger voor afstandsbediening waarvan het lichtje altijd brandt wanner het normaal gezien alleen moet branden als ik een knop op de afstandbediening indruk..

    Iemand ervaring hiermee?
  2. cod-noep

    cod-noep Manometer!!

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    7,133
    Likes Received:
    2
    Ik had het vroeger met mn pc als ik die met de uitknop uitdeed. Dan bleef mn muis en toetsenbord aan.
    Hoe je het moet oplossen is weet ik niet echt, je kan de stekker eruit halen.

    Succes.
  3. ZubZero

    ZubZero degeens.be

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    182
    Likes Received:
    0
    Staat er een knop om je voeding uit te schakelen achteraan op je pc?
    Zoja, probeer eens.
  4. kriDje

    kriDje New Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    13,015
    Likes Received:
    4
    Dit kan meerdere oorzaken hebben.

    Als je Windows Vista gebruikt, is de Uit-knop in je Startmenu geen echte uit-knop. Je computer zal namelijk niet uitschakelen maar op een snelle Slaapstand staan. Alle taken zullen nog in het geheugen staan en dat vereist wel dat er spanning op je PC blijft staan. Schakel je namelijk alles uit (voeding op 0) dan zal alles weg zijn en duurt het opstarten veel langer.

    Het kan ook aan een setting in je moederbord zitten. Druk op DEL bij het opstarten en zoek het menu op waar je alles kan instellen wat met stroomverbruik etc te maken heeft.

    Daar kun je dit ook instellen.
  5. Floris995

    Floris995 Omdat het kan!

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    4,674
    Likes Received:
    0
    Volgens mij staat er wel continu spanning op je USB-poorten (3,2V), maar als de computer uitgeschakeld is zou het moederbord dat moeten tegen gaan.
  6. Cayuga

    Cayuga Konsole:

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0

    Klopt en Klopt.

    Ik heb bijde gevallen meegemaakt.
    je kan "wat er moet gebeuren na aanklikken van de uitknop in vista" veranderen in controlpanel > hardware settings.

    en idd in de bios uitzetten USB Powerup of iets. dat is een functie waarmee je met je usb toetsenbord je pc kan starten. daarvoor laat hij stroom op de usb.
  7. Zaino

    Zaino New Member

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    373
    Likes Received:
    1
    Mooi, bedankt jongens..
    Ik ga het sebiet eens proberen..
    Ik heb namelijk een Asus P5Q-E asus moederbord met een apparte aan en uitknop OP het moederbord zelf, en een recet knop en die knop is ook nog verlicht.. ik zet de pc wel werkelijk uit en niet in stand by. En als ik de schakelaar achteraan de pc uitzet dan gaat alles wel uit maar dat is het ook niet om dat altijd te moeten doen...

    Dus eigenlijk staat er continue stroom op mijn moederbord en de usb is daaraan aangesloten..
    Ik zal eens zoeken in de bios en bij hardware settings zoals Cayuga zei.

    De asus P5Q-E is een stroomsparend moederbord, zo een concept dat.. nja stroom hoort te sparen maar dat gaat die op deze mannier niet doen denkik!! :p
  8. Cayuga

    Cayuga Konsole:

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
  9. PixelShooter

    PixelShooter New Member

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    460
    Likes Received:
    0
    Hé, dat is een vraag die ik me 'n tijdje geleden ook afvroeg :) Heb het maar zo gelaten omdat ik toch een stekkerblok mét aan-/uitknop heb :biggrin:

    Bij mij zijn er ook LED's die blijven branden na het afsluiten van m'n computer (XP) en staat er ook nog stroom op de USB-poorten (waar je je iPod dan toch niet mee kunt opladen -.-, ook al staat er stroom op)

    Als je het toch wilt oplossen, makkelijke oplossing: voeding uitschakelen :)
  10. Cayuga

    Cayuga Konsole:

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    Ipod laad niet op omdat die ook stroom op de data kabels nodig heeft om te starten met opladen xD
  11. Xtortion

    Xtortion Heer beer Chris

    Joined:
    Mar 11, 2007
    Messages:
    3,780
    Likes Received:
    9
    Dit maakt totaal niet uit hoor, komt omdat je voeding nog aanstaat, vriend van me hebt dit ook met zo muis, maakt niks uit ;P
  12. PixelShooter

    PixelShooter New Member

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    460
    Likes Received:
    0
    Zo'n officiële oplader van Apple zelf om je iPod te laden vanuit het stopcontact heeft toch ook geen datakabels? Waarom zou het daar dan wel werken? Ze leveren beide voldoende stroom, en er zijn tutorials te vinden hoe je zelf zoiets maakt...
  13. Cayuga

    Cayuga Konsole:

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    ja dat is de grap juist. apple heeft het zo gemaakt dat hij niet oplaadt als er geen stroom op de data kabels staat. zodat je hem alleen zou kunnen opladen met de officiële oplader van 30 euro (want ja een apple stopcontactlader zet wel degelijk stroom op de datakabels). En die tutorials gaan juist over hoe je een goedkope oplader kan modden zodat er 5 volt op de datakabels komt. de stroom op de datakabels wordt verder niet gebruikt het is alleen een nodig om het oplaadproces te starten.
  14. PixelShooter

    PixelShooter New Member

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    460
    Likes Received:
    0
    Oh OK, wist niet dat het zo inelkaar zat ;)
    Maar die tutorials gaan over hoe je vanaf scratch een oplader moet maken, ik zal dus nog eens kijken of ze idd iets over de datakabels zeggen :)

Share This Page