[Dutch] Geluid valt steeds weg

Discussion in 'Software' started by lorddusk, May 4, 2009.

  1. lorddusk

    lorddusk New Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Hallo,

    Ik heb een probleempje met mijn Realtek HD geluidskaartje,

    Als ik aan het gamen ben, dan heb ik 1 van de 2 volgende problemen ;

    1. Of ik heb helemaal geen geluid.
    2. Of ik heb geluid en hij valt op random momenten voor even weg.

    Dit probleem had ik al op Vista ( x64 SP1 ) maar nu ook op Windows7 ( x64 RC1 )

    Ik heb de allerlaatste drivers geinstalled ( 2.22 dacht ik ).

    Weet iemand hoe ik dit kan oplossen, want het is wel zwaar irritant....


    Bij voorbaad Dank


    PS overigens weet ik zo niet of het een S of een Hware probleem is... beetje van beide eigenlijk
  2. cod-noep

    cod-noep Manometer!!

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    7,133
    Likes Received:
    2
    Het kan waarschijnlijk aan je 64-bits versie van Windows liggen. Meestal bieden ze drivers aan voor 32-bit en voor 64-bit weet je zeker dat je die gekozen hebt?
  3. GoA.Winters

    GoA.Winters Active Member

    Joined:
    Dec 7, 2003
    Messages:
    62,978
    Likes Received:
    21
    Kabels al nagekeken?
    Gebruik je speakers of een headset? Heb het probleem zelf gehad bij een headset, hier bleek het kabeltje gewoon kapot te zijn waardoor het geluid steeds wegviel.
  4. lorddusk

    lorddusk New Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    100% zeker, had het voor de zekerheid nog maar eens gekeken...


    Nee niet gedaan, zal ik meteen even checken...
    is overigens een 5.1 Speaker setje
  5. lorddusk

    lorddusk New Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Nou net gekeken, niks wat er niet thuishoort ( knikken en dat soort dingen ). Maar het rare is, ik heb er alleen last van als ik aan het gamen ben, gewoon desktop, internet, winamp allemaal gewoon perfect geluid....
  6. cod-noep

    cod-noep Manometer!!

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    7,133
    Likes Received:
    2
    Wel vreemd dat je het alleen bij gamen hebt. Je zou bijna denken dat die kaart het dan niet aan kan. Hoelang heb je die kaart al?
  7. Osirison

    Osirison Member

    Joined:
    Jan 9, 2008
    Messages:
    458
    Likes Received:
    0
    Heb je de 5.1 set digitaal aangesloten? dus via een S/Pdif coax of optische kabel?
  8. lorddusk

    lorddusk New Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Euhm, ik heb hem ( onboard is het ) 2 jaar terug met kerst, dus 1,5 jaar zegmaar...

    nee ik heb hem gewoon met wit - rood en dan naar zo'n jack plugje in mn PC gestopt ( 6 kabels naar 3 Jacks )
  9. cod-noep

    cod-noep Manometer!!

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    7,133
    Likes Received:
    2
    Kan je het eens zonder die rood witte kabels proberen?
  10. lorddusk

    lorddusk New Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    nope, want die gaan vanuit mijn Subwoofer naar mijn PC, er is simpelweg geen andere aansluitmogelijkheid.

    kzal proberen om het wat duidelijker te schetsen


    ik heb mijn front boxen ( L en R )
    die hebben een audio plug, een bruine, die gaan naar mijn subwoofer, in de daar voor bestemde plek.
    Dan moet ik met een rode en witte ( Links en Rechts ) vanuit mijn subwoofer naar zo'n wit-rood-jack convertertje ( kleur voor deze is groen ). En dan die jack in mijn PC
  11. lorddusk

    lorddusk New Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Heb ondertussen even met een Headset geprobeerd, die blijft het wel gewoon doen.

    Dus dat betekend dat het probleem dus bij mn boxen ligt....
  12. cod-noep

    cod-noep Manometer!!

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    7,133
    Likes Received:
    2
    Misschien dat je nog wat oude boxen kan vinden en die even probeert.:p
  13. GoA.Winters

    GoA.Winters Active Member

    Joined:
    Dec 7, 2003
    Messages:
    62,978
    Likes Received:
    21
    Kan aan de subwoofer liggen.
    Bij de Logitech X-530 (oud setje van me) had ik ook dat soms een paar speakers het niet meer deden. Dan kan wat mis zijn met de aansluitingen op de subwoofer.
  14. vlammen

    vlammen New Member

    Joined:
    Apr 22, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Dit probleem heb ik ook.
    Alle nieuwe drivers er op gezet, maar helaas.
    Windows7 (64)
    Geluid valt na een tijdje gamen helemaal weg.
    Microfoon blijft het wel doen, ze horen me in teamspeak wel maar ik hun niet.

    Als je dan kijkt wat je drivers aan het doen zijn, dan staat er wel dat ze running zijn.
    Nog vager: als je een mp3tje op zet, en je kijkt naar de tijdbalk (windows mediaplayer) dan lijkt het wel alsof 1 seconde, 3 seconden duurt. Alsof hij het geluid dus veel langzamer aan het afspelen is.

    Ik heb veel op internet rond zitten struinen, en wat me opvalt is dat het alleen voorkomt bij mensen die net een nieuwe compu hebben.
    En heel vaak met een onboard geluidskaar.
    Vaak hebben ze het er over dat ze een P55 moederbord hebben van Asrok, net als ik.

    Met rebooten van je computer los je de problemen tijdelijk weer op.
  15. vlammen

    vlammen New Member

    Joined:
    Apr 22, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Het lijkt erop dat het updaten van je BIOS kan helpen.
    Heb ik laatst ook gedaan, en het probleem is, voor als nog, niet meer voorgekomen.
    Ik heb niet heeeeel lang gegamed de laatste tijd, maar ik heb het niet meer gehad dat probleem.
    Mijn moederbord is een asrock p55 deluxe, update gehaald bij asrock op de website.

    Let erop dat het updaten van je bios linke soep is.
    Zet tijdens het updaten NOOIT je computer uit!!!
    Na het updaten moet je iets selecteren in de trent van "gebruik standaard instellingen ofzo.."
    Even goed de instructies lezen die bij de updates zitten!

    Fout updaten van je bios, kan zijn dat je compu dan op de schroothoop mag :)
  16. joeri1

    joeri1 New Member

    Joined:
    Sep 5, 2008
    Messages:
    1,626
    Likes Received:
    8
    Als je goed leest dan zie je dat zijn headset het wel doet en dat de ts aangeeft dat zijn speakers misschien kapot zijn...;)
  17. aoy40

    aoy40 New Member

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    ik heb dit probleem ook heb ook W7 64-bit valt aleen uit als ik mijn micro gebruik

Share This Page