SoF 2 server hosten

Discussion in 'Clientside Technical support' started by Gijs007, Jul 28, 2013.

  1. Gijs007

    Gijs007 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Best I3D leden,

    Ik heb sinds kort SoF 2 gold op mijn pc geinstalleerd.
    Ik heb deze gepatch naar versie 1.03 en toen heb ik SoF 2 runner gebruikt om een dedicated server te maken.

    Dit werkte allemaal prima.
    Ik heb toen mijn server bestanden gekopieerd naar mijn clan server maar als ik nu de SoF2 server start dan word deze automatisch afgesloten na een paar seconden.

    Ik heb het spel al geïnstalleerd op de server maar dit hielp niet.
    De server draait op Windows Server 2012(x64) en mijn pc thuis op Windows 8 (x64).

    Op de clan server krijg ik de volgende log:
    Code:
    handle 1: qconsole.log
    ----------------------
    65938 files in pk3 files
    Loading shader text .....
    ..... 5561 shader definitions loaded
    ----------- Loading MATERIALS ------------
    32 material definitions loaded.
    ------------------------------------------
    Couldn't read sof2mp.ban.
    Loading dll file sof2mp_game.
    Failed to load dll, looking for qvm.
    Loading vm file vm/sof2mp_game.qvm.
    VM file sof2mp_game compiled to 1160083 bytes of code
    sof2mp_game loaded in 10147968 bytes on the hunk
    
    Thuis krijg ik dit:
    Code:
    ------------------------------------------
    Couldn't read sof2mp.ban.
    Loading dll file sof2mp_game.
    Failed to load dll, looking for qvm.
    Loading vm file vm/sof2mp_game.qvm.
    VM file sof2mp_game compiled to 1160083 bytes of code
    sof2mp_game loaded in 10147968 bytes on the hunk
    ------- Game Initialization -------
    gamename: sof2mp
    gamedate: Nov 12 2002
    ------------------------------------------------------------
    InitGame: \sv_pure\1\g_gametype\tdm\scorelimit\20\timelimit\0\version\SOF2MP GOLD V1.03 win-x86 Nov  5 2002\dmflags\0\fraglimit\20\g_needpass\0\protocol\2004\mapname\mp_col2\sv_privateClients\0\sv_hostname\SOF2 gold by elitegameservers.net\sv_maxclients\8\sv_punkbuster\1\sv_maxRate\5000\sv_minPing\0\sv_maxPing\300\sv_floodProtect\1\sv_allowAnonymous\0\sv_allowDownload\1\.Configured By\SOF2 Runner: January 22 2003 beta 0.9.3\.Online Since\28-7-2013 01:18:22\gamename\sof2mp\Config File\SOF2\Admin E-Mail\support@elitegameservers.net\Location\The Netherlands\URL\www.elitegameservers.net\IRC\#SOF2 on irc.enterthegame.com\g_maxGameClients\0\g_friendlyfire\1\g_available\01111111111111002222
    Gametype changed, clearing session data.
    Warmup:
    0 teams with 0 entities
    27 items registered
    -----------------------------------
    Loading vm file vm/gt_tdm.qvm.
    VM file gt_tdm compiled to 113913 bytes of code
    gt_tdm loaded in 694752 bytes on the hunk
    ----------------- Gametype Initialization -----------------
    -----------------------------------
    Hitch warning: 688 msec frame time
    Resolving master.sof2.ravensoft.com
    master.sof2.ravensoft.com resolved to 63.146.124.45:20110
    Sending heartbeat to master.sof2.ravensoft.com
    Checking version...
    Hitch warning: 615 msec frame time
    Hitch warning: 4307 msec frame time
    ----- Server Shutdown -----
    Sending heartbeat to master.sof2.ravensoft.com
    Sending heartbeat to master.sof2.ravensoft.com
    ==== ShutdownGame ====
    ShutdownGame:
    ------------------------------------------------------------
    ---------------------------
    ----- CL_Shutdown -----
    -----------------------
    Shutting down cmShaderTable .....
    
    Enig idee waarom de server niet verder gaat maar een CTD doet?

     
  2. Suavemente1974

    Suavemente1974 Dirty Harry Moderator

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    33,420
    Likes Received:
    165
    Volgens de informatie die ik heb kunnen vinden zijn je poorten van je modem/router niet open. Gebruik portforward.com om je poorten open te zetten. Zorg er ook voor dat PunkBuster is geïnstalleerd en up to date zijn.
     
  3. Gijs007

    Gijs007 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Bedankt voor de reactie.

    Punkbuster is geïnstalleerd en alle poorten staan al open.

    Ik heb ook de firewall gecontroleerd maar daar was ook niks mis mee.

    Overigens heb ik nog nooit meegemaakt dat een spel crasht/zich zelf afsluit omdat de poorten niet open staan.
     
  4. Suavemente1974

    Suavemente1974 Dirty Harry Moderator

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    33,420
    Likes Received:
    165
    Graag gedaan, zelf heb ik er niet veel verstand van, dus ik moet gaan zoeken op het internet. Maar het probleem zou ook aan Windows kunnen liggen en namelijk aan: User Account Control.

    Probeer eens om het setup bestandje wat je gebruikt om het te starten, om de Compatibility Modus te veranderen in Windows XP sp3, aangezien dat SoF al redelijk oud is. Hoe je dat moet doen vind je via deze link. En probeer daarna eens om het zelfde setup bestandje te runnen als admin. Dus op het bestandje klikken met je rechtermuisknop en dan zeggen run als admin.
    Dat UAC kan je ook eventueel uitzetten, hier vind je alle informatie over dat UAC.
     
  5. Gijs007

    Gijs007 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    UAC stond al uit ;)

    Compatability modes haalde helaas niks uit :(

    Ik vermoed dat het aan een server beveiliging instelling ligt zo als DEP.
    Ik heb DEP uitgezet maar dit hielp helaas niet.
     
  6. Suavemente1974

    Suavemente1974 Dirty Harry Moderator

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    33,420
    Likes Received:
    165
    Ik denk dat ik het weet, de kans is groot dat SoF2 niet onder 64 bit (x64) kan draaien omdat het spel daar te oud voor is. Maar daarvoor is er ook een fix voor gemaakt, en die vind je via deze link.
    Sorry dat het even geduurd heeft, maar zoals je kan zien heeft de forum een nieuwe uiterlijk gekregen waardoor de forum een paar dagen niet bereikbaar was. ;)
     
  7. Gijs007

    Gijs007 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Nope, dat heeft ook niet geholpen helaas.
    Overigens is mijn Windows 8 ook x64 ;)

    Ik zal het in een virtual machine proberen, misschien dat ik dan iets meer te weten kom.
     
  8. Gijs007

    Gijs007 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Best Answer
    Ik ben er eindelijk achter, het lag inderdaad aan DEP.
    Ik had deze uitgeschakeld in Windows en het werkt gelijk goed.
    Maar op mijn server heb ik een applicatie genaamd EMET (Enhanced Mitigation Experience Toolkit) deze overruled de DEP instelling.
    Ik had DEP in EMET ook uitgeschakeld voor deze applicatie maar dat hielp om een of andere reden niet...
    Toen ik DEP in EMET naar application opt in had gezet werkt het wel.
     
  9. Suavemente1974

    Suavemente1974 Dirty Harry Moderator

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    33,420
    Likes Received:
    165
    Ah kijk gelukkig dat je probleem is opgelost. Dan wens ik je veel plezier met de server en met SoF2. :)
     

Share This Page

Loading...